Luxury Life

Назад

Ирини от Ирина

Юлия Вълкова, снимки Luxury Life

В арт средите Ирина Кожухарова е добре познато име. Нейните бижута са несравнимо допълнение към дрехата на почти целия бизнес, политически и артистичен елит. Преди няколко месеца художничката откри кокетен малък бутик на Витошка 34. Кръщава го Ирини. Скоро той се превръща в средище на хората със стил и вкус. В него ценителите могат да открият несравнимо удоволствие за сетивата и душата. В Ирини се предлагат уникати на Светла Димитрова и нейната запазена марка Ариес Уникат. Любителите на нестандартното в модата няма начин да не открият за себе си образец на дизайнера Димитър Кръстев. Освен с оригинално аранжирани бижута, стените от край до край са отрупани с интересни платна на съвременни млади автори – от ексцентрични и екстравагантни до класически образци.

Невероятното и многообразно въображение на Ирина Кожухарова я води при създаването на нейната страст – гердани, гривни, обици та чак до синджири за очила и украса за маски, изтъкани с вкус и елегантност. Една от нейните музи, превърнала се и в добра приятелка, е Йорданка Христова. Няма светско събитие, на което тя да не е с някое /има ги близо 200/ от неповторимите произведения на художничката. Преди време двете се впускат във вълнуващо пътешествие до Куба. Там освен изпълнени с емоции спомени, Ирина се връща и с характерните за острова блестящи седефи, сред тях и образци с преливащи един в друг взривяващи тонове.

Характерно за художничката при изработването на несравнимите си бижута е използването и на перли и полускъпоценни камъни – ахат, аметист, тюркоаз, планински кристал, нефрит. Те както и останалите, носят положителна енергия и даравят любов и спокойствие на онзи, който ги носи. И това се отнася не само за дамите, а и за кавалерите им – в бутик Ирини те могат да намерят своето бижу, което да ги направи оригинални и нестандартни. В навечерието на празниците накитите на Ирина са сред най-търсените подаръци. Те ще бъдат поднесени в направената от Ирина авторска опаковка, която сама по себе си е чудесно арт творение.

Споделете във Facebook