Luxury Life

Назад

Куп награди за новия Peugeot 308

Георги Вълков, снимки Peugeot

На върха на своя успех в сегмента на компактните седани, с над 7 000 000 автомобила, продадени от различните поколения, с дълъг списък с награди, включително отличието „Автомобил на годината“ през 2014 г., Peugeot с гордост представя напълно новия Peugeot 308
С изключително привлекателен дизайн  върховият модел в гамата, носи новата емблема на марката. Цялостната оптимизация на архитектурата увеличава интериорното пространство и утвърждава динамизма и идентичността на модела. В технологично отношение автомобилът предлага най-новото поколение системи в помощ на водача. Peugeot i-Cockpit® съдържа i-Connect® Advanced – интуитивно свързана и несъмнено модерна информационно-развлекателна система.
Ефективен и високоефикасен до най-малките детайли на аеродинамиката и верен на силата на избора колата предлага зареждаем хибрид и двигатели с вътрешно горене (бензинови или дизелови версии).

Peugeot 308 засилва позициите си в сегмента и променя своя стил на каросерията. Увеличеното с 55 мм междуосие издължава силуета и предлага повече пространство за пътниците на задните седалки, докато намаляването на височината с 20 мм в съчетание с омекотената предна част на автомобила издължава визуално предния капак. За да постигне своята цел за аеродинамична ефективност, новият PEUGEOT 308 подобрява своята изразителност и стил – не отвън, а отвътре. Външната визия на новия PEUGEOT 308 е максимално съобразена с неговата конструкция. Това е особено видимо в много ясно изразените очертания на калниците без никакво увеличение в следата на автомобила.

Peugeot i-Cockpit® е част от ДНК-то на марката. Той се усъвършенства и модернизира с всяко следващо поколение, бележи ясна промяна по отношение на ергономичност, качество, дизайн и технологии с изцяло новата си информационно-развлекателната система.
Новият компактен волан съдържа датчици, които могат да отчитат силата на захващане, когато водачът използва системите в помощ на шофирането:

Адаптивен автопилот с функция Stop & Go
Препоръка за очаквана скорост
Активно предупреждение при неволно пресичане на маркировката
Следене на мъртвата зона с широк обсег (75 метра)
Нова 180-градусова камера за заден ход с висока резолюция с интегрирана дюза за почистване
360-градусова помощ при паркиране с 4 камери
Разширено разпознаване на пътните знаци
Спешно обаждане E-call+” с информация за броя пътници и местоположение, включително посоката на превозното средство в лентата
Панорамен покрив, оборудван с щора

Емблематични за Силата на избора, толкова ценна за марката, 2 зареждаеми хибридни версии ще се предлагат в новия Peugeot 308. Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя капацитет на зареждане. От приложението за смартфон MyPeugeot® или от централния екран вече можете да:
• Стартирате или програмирате предварителната климатизация на купето; освен осигуряването на комфорт, когато автомобилът е свързан, тази функция позволява да се оптимизира пробегът (по-бързо достигане до зададената температура по време на началните фази) и да се постигне по-бързо оптимална работна температура на батерията.
• Проверявате, програмирате, стартирате или отлагате зареждането на батерията.

Колата  се предлага и с бензинов или дизелов двигател с вътрешно горене, с CO2 емисии от 117 г/км. Те са в съответствие с най-новия стандарт Euro 6 и понастоящем са в процес на одобрение съгласно протокола WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства).

Peugeot утвърждава своята индивидуалност и характер с новото си лого, като новата версия е първият автомобил от гамата, който включва тази емблема. Неподвластна на времето, носеща френския експертен опит и традиции, марката обръща нова страница в своята история, съчетаваща познанията от настоящето с качеството. Целта е да предложи на своите настоящи и бъдещи клиенти марка, която отговаря на техните изисквания.
Автомобилът ще бъде лансиран в Европа през 2-рата половина на 2021 г. и ще се произвежда в завода в Мюлуз във Франция.

Споделете във Facebook