Luxury Life

Назад

Лукс от долината на река Шарант

Георги Вълков, снимки Vilner

В ателието на Vilner Garage белите вина се поръчват само за наздраве, а конкретно в днешния епизод брендито е основният алкохол, който ще достигне до най-дълбоките рецептори на живота ви… Затоплена чаша – леко повдигната и с широка основа, ароматът на ванилия от пура, приглушена светлина, която се пречупва през цвета на коняка докато го сипвате внимателно в чашата, и тих женски вокал за фон. Настанете се удобно в любимото кресло, защото предстои да проследим финият процес по преобразуване на бяло вино в коняк, пренасяйки се във френския град Коняк, разположен в долината на река Шарант. Т.е. финото преобразяване на капитана – Range Rover Autobiography.

В слънчев ден, в ателието пристига специална пратка бяло вино, намираща се в скъпа и тъмна бутилка, с етикет Autobiography. Екипът на Вилнер отстранява тапата от гърлото на бутилката и отпива от напитката – тежък сорт грозде, вероятно шардоне, хубава изработка, приятен вкус и… и до там.

“Търся нещо индивидуално, ексклузивно и запомнящо се. Искам моят Autobiography да бъде част от моята биография, а не от тази на Range Rover, споделя собственикът на автомобила. – Обичам различните вкусове, онези, които галят небцето и те карат да се връщаш към тях при всеки свой избор.”

Дестилационната къща на Vilner Garage е перфектното място за процеса. И макар финият коняк да достига своя пик след цели 70 години отлежаване, то за майсторите от ателието магията се случва по-експресно. Не се залъгвайте обаче, всяко изкуство изисква определено време…

Процесът по блендиране е сложен, изключително прецизен и не е за всеки. Нужен е експерт, който да познава всяка съставка, аромат и техника. Нужен е не само познавач, но и талант.

Започваме от щрихите в апликациите, обграждащи централната конзола, въздуховодите на климатика, панелите на вратите, и тези на волана – към медения цвят на коняка са добавени тъмни парчета ароматна дървесина, и крайният продукт наподобява шарка на зебра. Таблото запазва дюс меден цвят, а за запомнящ се вкус Вилнер оставя частица от бялото вино – контрастни бели шевове. Трансформацията на кожените елементи е вълнение от триизмерни форми, които нежно обхващат гърба, бедрата, ръцете и тила. А когато собственикът се качи в автомобила си, вече няма да се чувства захлупен под тъмният таван, а ще усеща свободата на цветната алкантара, която оптически уголемява пространството.

Споделете във Facebook