Luxury Life

Назад

Лукс с новия седан на Пежо 508

Георги Вълков, снимки Peugeot

Усещане за всички сетива – това е новата естетика на фирмата, продиктувана от ефективността. С нови стилистични кодове, модернизиращи езика на динамиката, колата се отличава с мощна и впечатляваща осанка, подчертана с броня, изнесени странични прагове и разширени следи, които приютяват новите специални 20-инчови джанти.

Емблематична черна решетка, вертикалното оребряване, плавните форми, елегантният и чист се подчертава от новия ексклузивен цвят Selenium Grey, едва доловимо перлен и с динамични акценти в култовия kryptonite.

За по-добър визуален комфорт през деня и през нощта светлинният подпис на марката включва Full LED предни фарове с автоматично регулиране, предни LED пътепоказатели и статично осветяване в завой. Можете да виждате и да бъдете забелязани по всяко време с цел повече безопасност.

Поставете ръцете си върху удобния, компактен волан, облицован с перфорирана висококачествена кожа, с двойни декоративни шевове в цвят Kryptonite, с вложка в блестящ черен цвят, с трите следи от ноктите на Лъва, персонализиращи подписа на Peugeot Sport Engineered.

Нека всичките ви сетива говорят…

Шофирайте и общувайте, като оставате фокусирани върху пътя, благодарение на интелигентно разположени интерфейси, лесно достъпни за очите и пръстите ви.

Оборудвани с графики, специфични за линията, 12,3 инчовият инструментален панел на нивото на очите и 10-инчовият капацитивен HD сензорен екран могат да бъдат персонализирани, което позволява да бъдат изведени на екрана оборотомерът или енергийните потоци, за да се следи по-добре състоянието на двигателя.

В режим Sport интерфейсът съдържа цифрова звукова система за оцветяване спрямо работата на двигателя, подчертаваща спортната атмосфера на борда.

Оценете високо прецизния звук на първокласната Hi-Fi аудиосистема FOCAL®.

Тя предлага възпроизвеждане на звука толкова чисто, колкото и подробно, за тези, които изискват най-съвременно аудио качество. 10-те високоговорителя – включително централният високоговорител, 4-те туитъра, 4-те уфера и субуферът – разположени из купето, възпроизвеждат богат, фин и динамичен звук, преодоляващ ограниченията на обичайното Hi-Fi преживяване в автомобила.

Удобно разположени в регулируемите, отопляеми, масажиращи седалки с опора „comfort-fit“ съблазняват с простотата на линиите и благородните материали.

Тапицерията на седалките предлага уникална комбинация от Alcantara, кожа Nappa в цвят Mistral и текстил, фино завършени с двойни шевове в цвят Kryptonite и Tramontane.

Всеки интериорен детайл, от бордното табло до стелките на пода и подлакътниците, притежава едно от отличителните, елегантни и спортни качества на новата линия, като не забравяме праговете на предните врати с логото.

Двигатели

Подарете си функционалността на хибридния и ефикасността на един високотехнологичен двигател!

С реална обща мощност от 360 конски сили, осигурявана чрез комбинацията между двата електрически двигателя и двигателя с вътрешно горене, комбинираната сила на двете енергии и системите с четири задвижващи колела, новите 508 и 508 SW Peugeot Sport Engineered предлагат оптимизирана тяга и впечатляващо ускорение с максимален въртящ момент от 520 Нм.
Тази висока производителност съчетава предимствата на хибридите с истинска ефективност и 42 км автономия (WLTP) в електрически режим.

Конструктивната интелигентност и експертният опит позволяват да се запази вътрешното пространство и обема на багажника над стелката, а интегрирането на трите Euro 6/d двигателя да бъде оптимизирано за реална обща мощност от 360 к.с. и комбиниран въртящ момент от 520 Нм:

бензинов двигател PureTech 200 к.с.
електрически преден двигател с максимална мощност 81 kW/110 к.с., свързан с 8-степенната електрифицирана автоматична скоростна кутия
електрически заден двигател с максимална мощност 83 kW/113 к.с.

– Разход на гориво в комбиниран цикъл 2,03 л/100 км (WLTP).
– CO2 емисиите са 46 г/км (WLTP).
– Те са 0 грама в електрически режим.

Технологии

Перфектната комбинация от спортен дух и технология с ниски емисии новата линия Peugeot Sport Engineered предлага

– от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди
– от 80 до 120 км/ч за 3 секунди
– 1000 метра от спряло положение за 24,5 секунди
– максимална скорост, ограничена до 250 км/ч
– обща мощност 360 к.с. и максимален въртящ момент 520 Нм.
Животът на литиево-йонната батерия на новия 508 позволява да пътувате до 42 км в електрически режим, съгласно сертификационния протокол WLTP.
Протоколът WLTP дава на потребителите по-точна и реалистична представа за стойностите на автономията в зависимост от действителното използване на автомобила.

Споделете във Facebook