Luxury Life

Назад

Лятото е по-цветно и красиво с очилата на Квят

Юлия Вълкова, снимки  Studio Winx

Колкото и да се мръщим на дъжда – лятото настъпва с пълна сила. А с него и  последните модни тенденции не само в облеклото, а и в аксесоарите. Едни от най-ефектните от тях са очилата. Те магически привличат погледа. Затова все повече са хората, които и в мрачно време ги носят, имитирайки късегледство или далекогледство. И всичко в името да са елегантни и неповторими с новите супер рамки. В жестоката конкуренция между брандовете все по-предна позиция заема първата българска марка – Квят. След адмирираното призвание в Европа и САЩ за слънчеви и диоптрични модели, тя и този сезон доказва, че успешно се нарежда сред отличниците – по дизайн, цвят, качество на материалите, безспорно перфектната оптика.

Ако искате да спечелите завистливите погледи, то за вас са екстравагантните и запомящи се моделите в шестоъгълни форми. Изработени от чист метал или в комбинация от метал и пластика, те гарантират стил и индивидуалност. За по-дръзките предизвикателството ще бъде миксът между шестоълъгник и пеперуда – безспорен хит за сезона.

От няколко години полъхът на носталгичната романтика не слиза от модните подиуми. При очилата тя се изразява в авиаторските форми, които тази година обаче са по-квадратни и големи. Все така интересни и желани са подходящите и за двата пола образци с двоен мост, които често се появяват и при диоптричните рамки. Шик е, ако предложенията са и с изцяло кръгли рамки.

Невинните свалячки и тази година ще заложат на пърхащите ресници зад котешките форми. Модерното излъчване се изразява в засиленото  издължаване и още по-ярко изразения ретро стил, който подчертава скулите и формата на лицето.

Освен класическите форми, при мъжките модели хит са и сините огледални стъкла, изработени предимно от лекия швейцарски материал Grilamid TR90, който преобладава в линията Kwiat Comfort.

През 2019 предлагането на метални очила е значително по-голямо в сравнение с предишните, където пластиката властваше почти изцяло. Новият меден цвят “copper” ще бъде водещ и актуален през всички следващи сезони. Модерни са по-светлите, но ние препоръчваме преливащи се кафяви или сиви стъкла, които са и най-приятни и комфортни за окото.

„Независимо какъв материал ще изберете, шестоъгълните форми, силно издължените котешки очила или моделите с двоен мост, със сигурност ще сте актуални и тази пролет. И през 2019-та KWIAT предлага внимание към детайла, високо качество на изработка, комфорт, най-добрата защита за очите и винаги модерна визия“, заключава собственикът на марката Павел Цветков.

Моделите Kwiat Junior са леки, пъстри, забавни и с ергономични форми

Стара истина, на която Квят остават безусловно верен, е, че най-важното за детските очила е да са здрави, удобни при носене и да се харесват на малчугана и родителите му. „Като семейна компания ние полагаме двойни грижи при проектирането, разработването и производството им, казва Цветков. – Използваме здрави, антибактериални, антиалергични и био съвместими материали. 100% органичната боя, която употребяваме, е приятел на природата.“

А ето и новостите за тази година:

Брандът предлага специален нов флекс за модели, чиито дръжки могат да се огъват на 180 градуса. Това прави очилата по-трудни за счупване дори и при по-големите пакостници, но само при правилна употреба.

През 2019 г. Квят за първи път използва много лек и еластичен материал – силикон. Той е предназначен за най-малките. Всеки модел има резервни дръжки и специално приспособление – тип ластик, който да закрепва очилата, така че да не падат от главата при бурни игри и забавления.
“През 2019 създадохме 17 нови модела и много нови цветови комбинации, със заслужено самочувствие разкрива Павел Цветков. – Общото ни разнообразие от модели и цветове е над 250 позиции. Очилата Kwiat Junior са леки, цветни, забавни и с ергономични форми. Предназначени са за деца От всякъква възраст.

Споделете във Facebook