Luxury Life

Назад

Най-търсените от богатите коли за 2019-а

Юлия Вълкова, снимки Rating-Avto.ru

Въпреки че делът на спортните джипове и пикапите сега е причина за лъвския дял от продажбите на нови автомобили, твърденията на производителите за загубата на популярност на леките автомобили са силно преувеличени. В този сегмент все още има много уникални и стилни модели, за което свидетелства богатата селекция от чисто нови и напълно преработени флагмани от последните години – луксозни автомобили и спортни купета, които водят през 2019 година.

Суперлегенера DBS Superleggera Aston Martin се завръща и комбинира два известни модела от легендарната си история, за да създаде най-новия моден автомобил – DBS Superleggera. Auto предлага 2 + 2 седалки, има красиво проектиран с гладко течащо тяло, изработено от карбон. Като предни седалки се предлагат спортни, тапицирани с мека еластична “ароматна” кожа и алкантара. 5.2-литровият V12 двигател с два турбокомпресора осигурява мощен 715 конски сили и с подкрепата на осемстепенна автоматична скоростна кутия с подобрени характеристики, може да ускори автомобила до 100 км / ч за 3,4 секунди и да достигне максимална скорост от 339 км / ч. Автомобилът е оборудван с 21-цолови колела и гуми Pirelli P-Zero, както и с различни системи за подобряване на производителността.

Четвъртото поколение на флагманския седан Audi A8 дебютира през 2019 г. с нова оферта. Просторният интериор, декориран в кожа и дърво, е оборудван с регулируема система Audi Virtual Cockpit с два сензорни екрана с тактилна обратна връзка за управление на системата за инфотейнмънт. Съществени допълнения включват централна конзола с отопление (+ подлакътници), задна развлекателна система с две таблетки и задни сгъваеми масажни седалки от изпълнителния клас, които са оборудвани с регулируеми облегалки за глава и стъпала. Това е единствената кола в света, оборудвана с 3.0-литров V6 двигател с турбокомпресор и 48-волтова “мека хибридна” технология и активно окачване за подобряване на динамиката. Нова система за предна защита с автоматично спиране може да помогне за предотвратяване на странични сблъсъци на кръстовища.

Третото поколение на спортния и величествен купе Continental GT от Bentley през 2019 г. запазва познатия си вид, макар и с допълнителна изтънченост. 6,0-литровият двигател W12 (приличащ на чифт с V6) на огромен GT е доста бърз (0-10 км / ч за 3,6 секунди), има 626 конски сили и мощен въртящ момент. Максимална скорост – 333 км / ч. Електронно контролираното окачване балансира комфорта при шофиране и енергийния контрол с избираеми режими на шофиране. Както можеше да се очаква, интериорът на четириместния купе отговаря на най-високите стандарти на Bentley, покрити с луксозна кожа и украсени с дърво.

BMW M850i xDrive – BMW връща купето 8-Series след 20-годишно прекъсване. Фаровете използват както LED, така и лазерни технологии, и се смята, че те са най-тънките от всички, които някога са били използвани в BMW. Допълнителният пластмасов покрив от въглеродни влакна намалява теглото на зареденото отделение и неговия център на тежестта, което значително подобрява управлението. Вътре спортните седалки са с кожа Merino Individual с контрастен шев. M850i xDrive разполага с V8 двигател с турбокомпресор с мощност от 4,4 литра и 530 конски сили. В комбинация с осемстепенна автоматична скоростна кутия, тя може да ускори до 100 км / ч на час само за 3,6 секунди. Задвижването на четирите колела и функцията за самостоятелно паркиране са стандартни с адаптивно окачване.

Chevrolet Corvette ZR1 – Докато шофьорите очакват Corvette на средния двигател, Chevrolet връща ревния ZR1 като добър конкурент на Ferrari. Тъй като и двете са в купето (с подвижен панел на покрива) и в други варианти, това е най-бързият “Vette” от всички, благодарение на новия 6.2-литров V8 двигател с двойно впръскване на гориво, който предава 755 к.с. колела чрез седемстепенна механична или осемстепенна автоматична трансмисия. Предният панел на този модел насочва голямо количество въздух за охлаждане на задвижващата система и трансмисията.

2.0-литровият седан на Genesis G70 с мощност от 252 конски сили се предлага с двигател с турбокомпресор V6 с 365 конски сили. Стандартното оборудване включва осемстепенна автоматична скоростна кутия с пуск за управление, въпреки че базовият 2.0-литров модел с задно задвижване може да бъде оборудван с шестстепенна ръчна скоростна кутия; задвижването на всички колела не е задължително. Многоточково предно и задно окачване, както и система за оформяне на въртящия момент, осигуряват отлично управление, с няколко импровизирани режима за фина настройка на реакцията на трансмисията, пълен контрол на управлението, разпределение на въртящия момент на всички колела, твърдост на окачването и дори звук на двигателя. Стандартното оборудване включва система за предотвратяване на произшествия.

Луксозният седан Lexus ES се предлага в напълно преработен вариант за 2019 г. с добавен стил и индивидуалност. Моделът е по-дълъг, по-нисък и по-широк. 3.5-литровият V6 двигател предава 302 конски сили на предните колела чрез нова осемстепенна автоматична трансмисия. Също наскоро се добави и итерация на F-Sport и възможността да се оборудва с адаптивно променливо окачване, за да се подобри контрола при средна скорост. Хибридната версия комбинира нов 2.5-литров четирицилиндров бензинов двигател с електромотор, който ви позволява да получите еквивалент на 215 конски сили в град или магистрала.

Mercedes-Benz AMG GT – Прекият конкурент на Porsche Panamera е нов fastback с четири врати, достатъчно просторен, за да стане ежедневна кола. Неговият дълъг капак може да побере или шест-цилиндров двигател, произвеждащ 429 конски сили, или два двуцилиндрови 4.0-литрови V8 с 577 или 630 скачащи коне; за последното се казва, че достига 100 км / ч за 3,1 секунди. Което е по-добре – решаваш. Стандартното оборудване включва деветстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела, осигуряващи максимално ускорение. Моделите V8 включват активно задно окачване (при скорости до 100 км / ч, задните колела се обръщат в обратна посока отпред) за допълнителна маневреност и стабилност. Освен това купето с четири врати AMG GT има свой спортен аромат и може да бъде оборудвано с енергичния регулатор на комфорта на Mercedes, който регулира функциите на автомобила, за да се отпусне или освежи водача и пътниците в съответствие с предварително определени програми.

Toyota предлага модифициран пълен размер Avalon като по-дълъг, по-нисък, по-широк и по-стилен седан. Автомобилът е оборудван с 3.5-литров V6 двигател, който предава 301 конски сили през предните колела и осемстепенна автоматична трансмисия. Междувременно, Avalon Hybrid е оборудван с 2.5-литров четирицилиндров газов двигател, който е оборудван с електрически двигател, който съответства на 215 конски сили. Просторната кабина на Авалон е украсена с дърво и алуминий и има меки повърхности. Възможностите за работа включват адаптивно променливо окачване с избираеми режими на шофиране. Предлагат се и стандартни системи за сигурност, SmartWatch, Amazon Alexa и Apple CarPlay, JBL звукова система с капацитет 1200 W и др.

Умно оформеното купе на VW Arteon замества модела CC на върха на автомобилната линия на Volkswagen за 2019 г. с добавен стил и съдържание. Той е създаден на нова платформа, която увеличава междуосието на бившия CC с 12 cm; заедно с по-широко тяло, тя дава допълнително вътрешно пространство. Вътре, кабината е украсена с богати на вид материали, със стандартна тапицерия от изкуствена кожа и допълнителна кожа Nappa. Той е снабден с 2,0-литров турбокомпресор и директно впръскване на четирицилиндров двигател с 268 к.с., който е свързан с осемстепенна автоматична трансмисия. Окачването е оборудвано със стандартна адаптивна амортисьорна система, която балансира шофьорските характеристики на автомобила. Стандартните характеристики включват много функции за предотвратяване на злополуки.

Споделете във Facebook