Luxury Life

Назад

Офицерът, който се превърна в крал – Range Rover Discovery

Георги Вълков, снимки  Vilner

Вдъхновението често ни спохожда когато сме влюбени, а Атанас Вилнер сякаш винаги е влюбен, но не в определена марка или конкретен автомобил, а в рядкото явление да си влюбен в работата си. С такава страст да подбираш материалите, цветовото съчетание, вида на тапицерията, че да направиш скучното – желано.

Проектите на Vilner са винаги различни, няма два еднакви, и същевременно винаги ще ги познаете. Дали по деликатно пришитите шевове на тавана, или пък по цялостния дързък, но на място дизайн… когато отвориш вратата на подписан от Вилнер автомобил, ще го познаеш. А да останеш равнодушен, е просто невъзможно.

Поредното доказателство за магията Vilner е английският джентълмен Range Rover Discovery by Vilner, за който дори кралицата би пропуснала следобедния си чай, за да се повози…

“Ето така ги виждам аз нещата: корите на вратите и панела на централната конзола ще са от естествена амбойна, същият материал ще използваме и за волана” – казва Вилнер, подавайки лакираното парче мостра.

Разказът продължава: “Таванът ще е съчетание от тъмна алкантара и шевове по дръжките, сенниците също ще облечем с нея. Ще заменим черната кожа на седалките с по-мека кафява, като запазим изчистения й вид отстрани, а по средата гърбът ще потъва в триизмерни възглавници, постигнати чрез ромбовидна шарка. И кожата там ще е перфорирана”.

Усилия кипят в продължение на седмици. Първата и най-важна работа е да се вземат мерки – всеки сантиметър от купето бива записан. Промяната започва от поставянето на дървени апликации на уречените места. Сега вече не е нужно да се доверяваш на авантюристичния дух на модела, за да се докоснеш до природата. Естествената дървесина така нежно приляга в автомобила, сякаш останалите компоненти са изградени около нея. Прокарваш един пръст по дължината на вратата отвътре и мигновено те спохожда усещането за вечност. И макар собственикът да не е избрал замяна на всички твърди повърхности с естествени материали, наличието на пластмаса не дразни. Странно е, но шарките на дървото дотолкова те отнасят в мисли, че пластмасата не се забелязва. Един от редките случаи в които природата е едно с това, което я убива – явление присъщо само на Vilner.

Следва внимателно подбиране на вида и нюанса на кожата. Мек цвят, но с тежък характер. Да носи усещане за лекота, но и чувство за сигурност. Перфектната кожа. Триизмерните възглавници на седалката обгръщат всяка гънка на тялото.
Преобразяването на автомобила включва подмяна на пластмасовите панели от вътрешната страна на вратите със специално селектирано парче естествена амбойна. Воланът и части от централната конзола също са преобразени със същият материал. Шарката на дървото е избрана съобразно текстурата на кожата на седалките, така че хармонията в купето да се гарантира не само от удобството, но и от естетическо съчетание на материалите. Захабената черна кожа е подменена с първокласна такава, в цвят “Коняк” , а формата на релефа е специално създадена за проекта. Потъмнелият таван и плата на сенниците са подменени с алкантара, а дръжките са облечени в тъмна кожа и пришити с видими шевове – една от запазените марки на Vilner.

Споделете във Facebook