Luxury Life

Назад

Подаръци, които казват повече от „Честита Коледа“

Текст и снимки – Ивелина Кирилова, KWIAT

Един от любимите моменти на всеки по време на коледните празници – сиянието на лицето на човек, който разопакова подаръка си с нетърпение. Вниманието, което е отделил всеки, за да избере най-подходящия подарък, празничната опаковка – всичко това е част от една вълнуваща изненада.

Представете си как любимия отваря изящно опакована кутия, с много малки изненади, а в средата красив калъф със слънчеви очила или диоптрични рамки KWIAT. Ето това е истинска изненада! Не само за това, че подаръкът е wow, ами и защото е подбран специално сред стотиците очила на българската марка  специално за него.

А знаете ли, че очилата KWIAT се правят от памук?
KWIAT – в името на природата

Цифрите говорят
Около 730 тона отпадъци се изхвърлят директно в Средиземно море всеки ден, а над 150 милиона тона пластмаса се намира в океаните днес. Само 5% от стойността на пластмасовите опаковки намира повторна употреба в икономиката, останалото просто се прахосва. Нуждата от повече рециклиране и от предотвратяване на попадането на още пластмаса в океаните е очевидна.

Време е за действия
KWIAT е първата българска марка очила, която обръща сериозно внимание на рециклирането на очилата. От години насам компанията произвежда слънчеви очила и диоптрични рамки от биоразградима пластмаса. Освен това всяка една опаковка за съхранението им също е рециклируема.

В името на природата
KWIAT винаги е в крак с всички модни тенденции, но това, което остава скрито, е социалната ангажираност. Очилата с българския бранд се произвеждат от памук. Точно така! Това е дълъг процес, който започва от пречистването на памука, минава през добавянето на антибактериални вещества и накрая достига до ацетатен лист, от който се правят неговите слънчеви очила и диоптрични рамки.

Мисия
Мисията ни е да помогнем да се създаде глобално отношение към стоките, които се рециклират. Така ще сме с поне една крачка по-близо до справянето с този проблем.

 

Източник https://bit.ly/3Oq9bGx

Вижте целия процес за изработването на очилата тук: https://bit.ly/3M6senK

Споделете във Facebook