Luxury Life

Назад

Покоряваща нежност и сексапил в последната колекция на София Борисова

Саня Баева, снимки Ивайло Станев

На 11 март в Софийска градска художествена галерия София Борисова ще представи „Attitude“ – колекция 2020 на своята модна къща „Романтика Фешън“. Събитието се вписва в международния сезон, през който лидерите в бранша показват какво ще се носи догодина.

Известната дизайнерка, която притежава всички престижни награди в българската фешън индустрия, по традиция ще лансира творбите си в три луксозни линии: официални Red Carpet тоалети, сватбени рокли и впечатляваща бизнес линия. Те са ушити от уникални иновативни тъкани, произведени в най-елитното ателие за висша мода в Италия, с която работят световни дизайнери, майстори на кутюра.  В бизнес линията, чието лице е Румяна Маринова, акцентите са върху тоалети за коктейли и соарета, които със сигурност ще предизвикат огромен интерес.

Сватбената couture линия е „Paris by night“. Както се знае, в момента топ  дизайнерката работи върху двете рокли, които на 24 март ще смени на сватбата си Софи Маринова. Единият от моделите е изцяло hand made, повдига леко завесата Борисова.  На камерната брачна церемония певицата вече впечатли с рокля на София в толкова нашумелия ретро стил.

“Защо Attitude  ли? Във всичко трябва да има отношение – към стила, към красотата, към модата, към изкуството, към клиентите. Задължително е да възпитаваме новите поколения във вкус към елегантността“, мотивира София логото на колекцията си за 2020.

София Борисова и  през 2019-а  ще гастролира из европейските столици. След ревютата, които направи в ЮНЕСКО в Париж, в кметството на Виена и в Рим, българката отново потвърди позицията си в А отбора.

София Борисова подготвя и респектиращ  благотворителен пърформанс за събитието на 11 март в Градската галерия.  Тя и артистът Ивайло Станев – автор на българските и европейски фотосесии с колекциите на София Борисова през последните години, ще предложат на публиката авангардни платна, решени в миксиран жанр между визуалните изкуства – тук между модата и фотографията. Средствата от продажбата ще бъдат дарени от дизайнерката за Лятната академия на Асоциацията за подкрепа на децата.

Споделете във Facebook