Luxury Life

Назад

Преработват Mercedes G 55 AMG като Maybach за богат нашенец

Юлия Вълкова, снимки Vilner

Забележителният проект на българското ателие е базирано на първото поколение Mercedes-Benz G 55 AMG, като колата е докарана от Обединеното кралство единствено, за да бъде преработена в София. Автомобилът е специален: собственикът му е успял нашенец, който e оставил своя G 55 при дизайнерите с желанието салонът да бъде преработен до качество над това на новия G 650 Maybach Landaulet.

Шахматно разположените перфорации във формата на “G” е основният мотив в педантично изпълнения интериор. Собственикът е любител на интелектуалната игра, както и на немското шоколадово изделие “Ritter Sport”. Затова специалистите изразяват богаташките предпочитания чрез ергономичните кубчета със шахматно разположеното лого на “G-Wagen”. Фината кожа в хибридния цвят Soft Cocoa Brown-Orange е използвана за голяма част от салона в контраст с частично черните страници на седалките и отчетливия шев в същия меко кафявo-оранжев цвят.

На волана е отделено специално внимание: сърцевината е запазена, но обвита в кожа, а обръчът му е оформен ергономично с горна част в черен пиано лак. Всички апликации са преработени в тъмното и устойчиво покритие, а таблото е облечено в черна кожа. Така то едновременно контрастира с акцентите в Soft Cocoa Brown-Orange в двата му края и не създава разсейващи отблясъци на предното стъкло. Почти всяка повърхност вече е нежна на пипане, тъй като Vilner са положили подложки под кожата на всички облечени площи. Купето е облагородено и с допълнителен слой шумоизолация, което го прави значително по-тихо от серийния автомобил. Прецизността на изработката на различните области често надминава тази при Maybach.

За тавана са използвани няколко квадратни метра алкантара с мека подложка. Цветът в предната част е пак Soft Cocoa Brown-Orange, а в областта над товарното отделение е положена черна тъкан. Решението за атрацитен таван отзад отделя визуално пасажерската част, като същевременно не създава отражения, подобрявайки обзора назад в огледалото. Сенниците не са пропуснати: лицевата им част е облечена с алкантара, а тъмните им гърбове –  отново заради стилистични и функционални съображения. Коланите в Morello Red завършват изпипания интериор на този британски Merc G 55 AMG. Отвън Vilner обличат колата във фолио с черен мат и поставят хромирания си подпис под могъщото моделно означение.

2005 Mercedes-Benz G 55 AMG, 4439 куб. см, V8, компресор, 476 к.с., 700 Нм, 5 ст. автоматична, 4×4, 2580 кг

Споделете във Facebook