Luxury Life

Назад

С модата си Едис Пала крещи: “Върнете казармата”

Маргарита Кабурова, снимки Костадин Кръстев-Коко

С призив “Върнете казармата” младият дизайнер Едис Пала акцентира върху темата за военното обучение в най-новата си колекция за сезон есен-зима 2017/18. Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е да се върне казармата, но да бъдат приети всички различни мъже с тяхната индивидуалност. “Консервативните хора смятат за разглезени модерните или така наречени “метросексуални мъже, казва Пала. – Представата за новата казарма е доколко тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, но не да заличава тяхната индивидуалност и визия.”

“Върнете казармата” е петата колекция на дизайнера, като предишните му  Game  Madness (Игра на лудост), Frozen Passion (“Замръзналата страст”), Kiss It Better (“По-добре го целуни”) и I’m Luxury (“Аз съм лукс”) се радваха на голям успех сред младото поколение. Казармената модна линия обаче е съвсем различна от предишните, тъй като за нея Едис Пала се допитва до мнението на модерния млад мъж и след това през своята призма създава един изключителен милитъри стил.

За “Върнете казармата” дизайнерът засне фотосесия, представяща колекцията му, както и тийзър. Материалът представя най-различни типажи – мъже с бради, с татуси, с прически, има и цветнокож. Режисьор и фотограф на проекта е Костадин Кръстев-Коко, а стилист – Августина Маркова-Тути. Костадин Кръстев-Коко

В колекцията е заложено на висококачествени италиански памук, мрежи, капитонажи. Интересни са и варената вълна, еко кожа, памучня текстил, рунтава лисица,  дизайнерски вериги. Едис е използвал за линията си четири различни компонента.

Златна, черна и сребърна мрежа, като  нестандартен декоративен елемент, съчетан с различни комбинации от платове, камуфлаж в различни принтове, актуалния брандиран ластик, капитонажа за якета и хастари. Представата на дизайнера за стила на съвременния мъж е да избяга от всичките си притеснения за това кой какво ще каже за визията му, да избяга от традиционното и да покаже своя нестандартен почерк във вида си.

Едис Пала е роден през април в София. Нарича себе си детето на Балканите защото родителите на майка му са от смесен брак – баба му е българка, а дядо му сърбин. Родителите на баща му също – дядо му е турчин, баба му албанка, което обяснява и необичайното му име и фамилия. Едис означава “Пътят към съвършенсвтото – роден лидер” . Преди да се реализира като дизайнер, той е бил състезател по олимпийско таекуондо, но се отказва от спорта заради забележка за прическата и стила му по време на тренировка.  Едва 20-годишен той създава моден бранд за мъже, като реализира и голямо модно ревю в хотел “Маринела”, на което присъстват над 300 гости. Малко по-късно получава и награда за “Бг моден дебют”  на наградите Best Brand Awards.  Следва още едно самостоятелно модно ревю в Софийска градска художествена галерия. Две поредни години получава статуетки за Сексимвол на hодината в категория мъже. В годината на дебюта си е номиниран и за Дизайнер на годината. Получава статуетка и за модна икона на годината.

Споделете във Facebook