Luxury Life

Назад

Peugeot представя новия Е-3008

Георги Павлов, снимки Peugeot

Новият Peugeot Е-3008, електрически SUV с fastback силует от следващо ниво бе официално представе. Това е първият модел, разработен върху новата платформа STLA Medium на Stellantis, с която марката постига нови висоти. Тази иновативна платформа е проектирана да предлага най-добрите в класа показатели спрямо най-важните критерии на клиентите: пробег (до 700 км), време за зареждане (30 минути), удоволствие от шофирането, производителност, ефективност и свързани услуги и функции (планиране на пътуване, интелигентно зареждане, захранване на електрически устройства и актуализации по въздуха).

До 2025 г. Peugeot ще предлага най-широката гама електрически автомобили в Европа, а вече заменя своя най-продаван модел с напълно нов електрически SUV с фастбек силует от следващо ниво: E-3008. Марката го трансформира, постигайки съвсем ново ниво на креативност в дизайна, удоволствие от шофирането и електрическа производителност за своите клиенти. Емоцията е предизвиквана от следващото поколение Panoramic i-Cockpit®, който постига ново ниво на удоволствие от шофирането. Съвършенството е в 100% електрически пробег (до 700 км) и производителност, благодарение на новата платформа STLA Medium на Stellantis.

Настоящият Peugeot 3008 е най-продаваният модел на марката, очаровал над 1 320 000 клиенти в 130 държави през последните 7 години. Брандът се стреми да предложи пълна електрическа гама още през 2025 г. и 100% от продажбите на марката в Европа ще бъдат на електрически автомобили до 2030 г.  Това е първият модел, разработен върху новата платформа STLA Medium на Stellantis, с която марката постига нови висоти.

Тази иновативна платформа е проектирана да предлага най-добрите в класа показатели спрямо най-важните критерии на клиентите: пробег (до 700 км), време за зареждане (30 минути), удоволствие от шофирането, производителност, ефективност и свързани услуги и функции (планиране на пътуване, интелигентно зареждане, захранване на електрически устройства и актуализации по въздуха). Следващото ниво ще се произвежда ексклузивно в завода в Сошо във Франция и ще се продава от февруари 2024 г.

Гамата ще бъде базирана на две нива на оборудване, Allure и GT, с 3 опционални пакета с цел опростен избор и три изцяло електрически силови агрегата (210 к.с., 230 к.с. Long Range и 320 к.с. Dual Motor (4-колесно задвижване).  Хибридни силови агрегати също ще бъдат налични в зависимост от пазара.

Споделете във Facebook