Luxury Life

Назад

Peugeot 2008 – екзалтиращият SUV превзема 2020-та

Текст и снимки: Peugeot

С мощен и отличителен стил, новият 2008 Peugeot SUV ще е от най-желаните от ценителите на марката. Той постига амбицията да отгърне нова забележителна страница в историята на SUV автомобилите на бранда и е напълно в съвременната стилистика на марката, като същевременно разкрива своя собствена индивидуалност.

Балансираните линии и общите пропорции са на SUV модел с вертикално предно стъкло, което прави предния капак по-хоризонтален и създава силна каросерия. Автомобилът е идеално балансиран, силен и уверен.

Със задължителните елементи и със своя собствена идентичност, предната част съдържа гордо разположена, вертикална решетка (в цвета на каросерията при електрическите версии), оформен преден капак и LED дневни светлини, които избледняват под предните фарове, за да се появят отново отдолу.

Дръзкият профил веднага улавя погледа с различни триъгълни линии. Резултатът е жизнен, отсечен стил, представляващ истински технологичен подвиг във формоването на елементите: никога страничната част на автомобила не е притежавала толкова обем! Тези линии свършват при задната врата и постигат обща хомогенност.

UGEOT i-Cockpit® продължава да се базира на същите основни принципи и предлага безупречна ергономичност за събуждане на всички сетива:

Компактен волан за по-добро управление,голям HD сензорен екран и сега иновативно 3D бордно табло на нивото на очите. Информацията е позиционирана в полезрението на водача. Според версията инструменталният клъстер на PEUGEOT i-Cockpit® 3D я прожектира като холограма. Индикациите са динамични и анимирани: те се приближават към очите в зависимост от степента на значение или спешност и така увеличават реактивността с около половин секунда. Представен с новия PEUGEOT 208, PEUGEOT i-Cockpit® 3D е истинска иновация, за първи път в сегмента. Той подобрява шофирането във всяко отношение: нивото на ефективност, четимост и безопасност е по-високо от всякога.

Освен за зрението, е положена изключителна грижа и за осезанието, с употребата на изтънчени и приятни материали като Alcantara® или кожа Nappa®. Панелите на вратите и вложките на бордното табло имат „карбонов“ вид, докато управлението на скоростната кутия EAT8 е 100% електрическо (“shift and park by wire”), позволяващо лесна и интуитивна работа.

Свободното пространство при задните седалки (нов рекорд за новата CMP платформа) дава повече простор в новия PEUGEOT 2008. Дължината от 4,30 м и междуосието от 2,60 м му дават удобен обем на багажника от 434 л (VDA V210), без значение от двигателя, включително при 100% електрическата версия!
Пътниците ще се радват и на купе, изпълнено със слънчева светлина, благодарение на опционалния панорамен покрив, предлагащ широк панорамен отвор. Отварянето му навън запазва пространството за хората отзад.
Още по-технологичен: новият Peugeot i-Cockpit® 3D
Peugeot 2008 SUV

Базиран на новата ефективна модулна платформа CMP (Common Modular Platform), новият SUV Peugeot 2008 е мултиенергиен автомобил. Гамата е налична с 4 нива на оборудване: Active, Allure, GT Line и GT, всички със 100% електрическа, бензинова или дизелова версия.За шофиране по собствен избор той предлага селектор за режима на шофиране според версията: „Eco“, „Normal“ и „Sport“.

За още по-далечни пътувания опционалният Grip Control ще бъде свързан с функцията Помощ при движение по наклон (HADC), за да контролира идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни склонове.
Икономичността беше основата в разработването и всички двигатели получават управляеми отвори за входящ въздух, джанти с насочен въздушен поток и дори аеродинамична долна част на каросерията – всичко с цел контролиран въздушен поток и съответно оптимизиран коефициент на въздушно съпротивление.
Пакет Drive Assist, който прокарва пътя към полуавтономното шофиране. Той комбинира:

Като копилоти в ежедневието, смартфоните също ще присъстват в новия 2008. Тяхната информация ще бъде интегрирана в централния екран, благодарение на MirrorScreen съвместимост, включваща протоколите за свързаност MirrorLink™, Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Икономични и отговорни: двигателите с вътрешно горене отговарят на най-новите стандарти Euro 6

В съответствие с най-новите стандарти Euro 6, двигателите с вътрешно горене са оборудвани с най-новите технологични постижения на PEUGEOT и всички са оборудвани със система Stop&Start и филтър за твърди частици.
За още по-голяма лекота и комфорт при шофиране някои от тези двигатели могат да бъдат свързани с най-новата 8-степенна автоматична скоростна кутия (EAT8). Бензиновите двигатели са структурирани около 3-цилиндровия, 1,2-литров двигател и придържане към стандарта Euro 6d:

  – PureTech 100 S&S BVM6
  – PureTech 130 S&S BVM6 или EAT8
  – PureTech 155 S&S EAT8 (само за GT)

За дизеловите двигатели предложението е 4-цилиндровият, 1,5-литров двигател (Euro 6d-temp стандарт при лансирането):

 – BlueHDi 102 S&S BVM6
 – BlueHDi 130 S&S EAT8

Някои двигатели ще бъдат адаптирани към пазарите, където регламентите за избягване на замърсяването и за качеството на горивото са специфични.

100% електрическо удоволствие от шофирането

Тъй като електрическото може да е магическо, този първи електрически SUV Peugeot прави възможно постигането на един нов свят на усещания. Със 100% електрическо задвижване водачът ще се наслади на самоуверени възможности в пълна тишина на работа и без вибрации. Това удоволствие е придружено от свободата на придвижване в градските центрове и дори в зелените зони с ограничен трафик.
Двигателят с мощност 100 kW (136 к.с.) и незабавно постигане на въртящ момент от 260 Нм осигурява лесно ежедневие във всички ситуации. Батерията с висок капацитет от 50kWh осигурява пробег до 310 км съгласно новия стандарт WLTP. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет.

Времето на зареждане зависи от наличната мощност:

Програмируемото отложено зареждане е налично от навигационния екран или от вашия смартфон с приложението MyPeugeot®. Това ви позволява да започвате и да спирате зареждането по всяко време, както и да проверявате статуса на заряда дистанционно.

Споделете във Facebook