Luxury Life

Назад

Peugeot 508 е Кола на годината

Георги Вълков, снимки Пежо

След като получи титлата в категория Леки автомобили, Peugeot 508 надделя в конкуренция с победителите в 5-те други категории на конкурса и бе провъзгласен за Кола на годината в България за 2019 г. Триумфът на марката допълни и новият Peugeot Rifter, спечелил приза Многофункционален автомобил на годината.

Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова, на тържествена церемони. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D.

Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новия Peugeot 508. Моделът е оборудван с най-новата версия на Peugeot i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация.

Споделете във Facebook