Luxury Life

Назад

Гигант от Сан Франциско избра наша компания за акселератора VIVE X

Виктория Викторова, снимки интернет

Quark VR впечатли технологичния конгломерат със софтуер за безжична виртуална реалност

Технологичният гигант HTC избра българската компания Quark VR за своя акселератор VIVE X. Нашият екип е един от едва осемте, включени в програмата в Сан Франциско и освен срещи със световни лидери в иновациите, получава и значителна инвестиция от страна на HTC.

Световните медии мигновено отразиха новината, като според някои от тях “Quark VR е най-интересната компания” от рунда. Впечатляващият продукт на софийския екип „отрязва кабелите“ на най-високотехнологичните платформи за виртуална и добавена реалност. Чрез едноименния софтуер производителите на платформи като HTC Vive и Oculus Rift ще могат да ги правят безжични, което увеличава неимоверно качеството на изживяването за крайния потребител. Подобно подобрение ще помогне и за значително по-бързото разрастване на V/А/МR (Virtual/Augmented/Mixed Reality) на пазара.

“Имаме напълно функционален прототип на безжичен HTC Vive, работещ с нашата технология за компресия и стрийминг”, казва Красимир Николов, съосновател на Quark VR. – Някои от най-големите VR инвеститори в света поискаха среща с нас и при заминаването ми към Силициевата долина идната седмица предстоят много интересни разговори.“

Благодарение на инвестицията, българската компания вече започна търсенето на нови членове на екипа. С току-що нает QA и хардуерен инженер, екипът активно набира C++ програмисти, които са готови да се изправят пред най-големите технологични предизвикателства не само на родна зема, но и в световен мащаб.

Акселераторът VIVE X е инициатива на HTC и инвестира в най-интересните и обещаващи компании, занимаващи се с виртуална реалност. VIVE X оперира с разработчици от цял свят, като основните центрове на управление са в Сан Франциско, Пекин, Тайпе, Шънджън и Тел Авив.

Чрез акселератора HTC развива VR екосистемата, за да постели още по-гладък път за своята високотехнологична платформа HTC Vive, както и да създаде среда за още предстоящи вълнуващи иновации не само в развлекателната сфера, но и във всички големи отрасли.

Споделете във Facebook