Luxury Life

Назад

Toyota Land Cruiser V8 от Vilner: по-добра от шейната на Дядо Коледа

Свобода Чакравардая, снимка Vilner

„Комбинацията от черен екстериор и червен салон може да бъде натрапчива. казва Атанас Вилнер. – Но ако тоновете и повърхностите се изберат внимателно, стават чудеса. Това работи при Porsche 930 Targa например, ние я проектирахме и при Land Cruiser J200. Червеното освен това е и основен коледен цвят, което го прави добър избор за последния ни проект за 2017-та“.

Скучната бежова тапицерия е отстъпила място на няколко десетки квадратни метра фина кожа и алкантара. Цветът на двете е подбран внимателно – бордо в мек тон, а и прилагането на двата материала в салона е премислено. Горната част на таблото е изпълнена предимно с алкантара, за да се избегнат отблясъците в предното стъкло, като композитен текстилен материал вече покрива и долната част на централната конзола и гърбовете и основите на седалките.

Това са и най-голямата ергономична промяна в салона на Land Cruiser, заедно с изцяло преработения волан. Vilner изработват изцяло нова база с ергономичен захват и облицоват волана с комбинация от кожа със и без перфорация. Предните седалки нямат нищо общо с оригиналните и са с произход BMW Серия 5. „Така наречената ‘Comfort’ серия седалки при Е60 са изключително добър избор за база и значително по-удобен вариант от заводските на Toyota“, казва Вилнер.

Горната част на предните седалки е покрита с фина кожа, а основите с командните модули, която традиционно се изработва от твърда пластмаса, са облагородени с червена алкантара. С нея са покрити и целите гърбове на креслата, като джобовете им са изработени от кожа. Допълнителен белег за индивидуалност са бродериите с инициалите на собственика, видни на лицата на облегалките. Корите на вратите също са покрити с кожа и алкантара.

Традиционно Vilner прави изискан комплимент към проекта: спортно-елегантна чанта, изработена от материалите, вложени в салона. Лентата на презрамката е като използваната за предпазните колани, дръжките са от карбонова кожа, катарамите – от карбон, а страниците на чантата носят бродерия с инициалите на своя притежател.

„Комбинацията от черен екстериор и червен салон не е запазена марка на Porsche, но при тях наистина работи. Заради размерите на салона на LC V8, резултатът е още по-впечатляващ“, казва Вилнер.

Toyota Land Cruiser V8 от Vilner – кола, която може да събере много подаръци, да ги достави до недостъпни за останалите коли места и да го направи със стил. Екипът на Vilner ви пожелава весели празници, уют, щастливо посрещане на новата година и всеки от вас да получи желания подарък!

2011 Toyota Land Cruiser J200, 4461 куб. см, битурбо V8, 285 к.с., 650 Нм, 6-ст. автоматична, двойно предаване, 2485 кг.

Споделете във Facebook