Luxury Life

Назад

Битката на титаните:Wrangle срещу Vilner Garage  

Текст и снимки Vilner Garage

Легендарният Jeep Wrangler се появява на пазара през 1987 г., отваряйки безпрецедентен сегмент в автомобилната индустрия, в който – към днешна дата – Wrangler царува. Любимият офроудър на западното полукълбо, моделът е най-яркият пример за мултифункционална мобилност. В дълбоките коловози с дружинката? На обяд в града? Да вземем децата от училище? Jeep Wrangler казва „Да!” с четирите си гуми на почти всеки терен, съществуващ на Земята. И все пак, нещо отвътре липсва. За близо 40-годишната му история, Jeep никога не са създавали толкова луксозен вариант на Wrangler.
Но Вилнер отново счупи матрицата…..

Собственикът на този Jeep Wrangler пристигна във Vilner Garage от Румъния. А ако може да разделим клиентите на ателието на два типа, то ще ги наречем „дискретни индивидуалисти” и „all in”; навярно вече се досещате, че собственикът на Wrangler-а е от вторите…

Интериорът е главно действащо лице в един от най-сложните проекти, с които ателието се е сблъсквало в над 26-годишната си история. Вдигнат до безпардонно високо ниво със забележителен поглед върху детайла, всеки квадратен сантиметър от салона минава под ножа. Целият работен процес продължава 6 седмици, от които 2 седмици отнема на екипа да облече само ролбара, където всички миниатюрни съставни детайли по него са свалени и ръчно тапицирани. И ако си мислите, че работата на Вилнер е единствено да създава интериори, погледнете пак. Деликатните шевове по ролбара (и навсякъде другаде) се извиват по всеки ъгъл, между всеки болт, сякаш танцувайки танца на живота си.

Няма и помен от изцяло черния интериор, а сега за тапицирането му отиват цяло стадо крави, защото въпреки НПО-тата  автентичното не винаги има алтернатива, а алтернативното не винаги постига автентичен резултат.

„Handmade by Vilner” пък е гаранцията за индивидуалност на всеки проект. Подобно на старата школа на Maybach, предварително зададени кройки не съществуват в ателието, “само” няколко чифта от най-талантливите български ръце, които нареждат шев след шев, лепят фина кожа.

Кулминацията са дървените апликации по таблото, волана и периферията на скоростния лост.
Идеята за дървесина в интериора е почти винаги нож с две остриета. Дизайнерски похват, който все по-рядко намира място в модерното автомобилопроектиране, но същевременно направен правилно, резултатът без съмнение е като роял флъш в тексаски покер. А днес резултатът е еднозначен – Вилнер си тръгва с всички чипове от масата….

Или просто казано – винаги се познава проект на Vilner по безупречното изпълнение. Стилът вътре е самото отражение на клиента.

Споделете във Facebook